Şanlıurfa’da itfaiye bölümü mezunlarını sevindirecek haber

İtfaiyecilik Haftası, Şanlıurfa'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar İtfaiyeci duasına katılarak itfaiye erleri ile sohbet edip görevlerinde başarılar diledi. Başkan Gülpınar, itfaiye eri alımları için bölüm mezunlarına öncelik vereceklerini kaydetti.

Şanlıurfa’da itfaiye bölümü mezunlarını sevindirecek haber

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde düzenlenen İtfaiyecilk Haftası, İtfaiye Dairesi Başkanlığında düzenlenen törenle başladı. Törene, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yanı sıra Şanlıurfa Vali Vekili Ahmet Fatih Sungur, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mithat Can Kutluca, AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi ve itfaiye çalışanları katıldı.

Etkinlikte konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, İtfaiye haftasının sadece kutlama değil, aynı zamanda yangın güvenliğinin hayatımızdaki yeri açısından da önemli olduğunu vurguladı. İtfaiyecilerin özverili çalışmaları ve yangın öncesi alınacak önlemler konusunda toplumu bilinçlendirmek için yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Başkan Gülpınar’a İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı tarafından Şanlıurfa İtfaiyesinin 8 aylık süreçte yaklaşık 14 bin vakaya müdahalede bulunduğu bilgisi de paylaşıldı.

BAŞKAN GÜLPINAR: İTFAİYE PERSONELİ ALIMINDA BÖLÜM MEZUNLARINA ÖNCELİK VERECEĞİZ

İtfaiyede ileride yapılacak bir alım için itfaiyecilik mezunlarına öncelik vereceklerinin altını çizen Başkan Gülpınar, “ İtfaiyemizin eksikleri var. Geldiğimiz günden beri bunu takip ediyoruz. Elimizden geldiğince maddi imkânlar çerçevesinde bu eksiklikleri gidermek için gayret edeceğiz. Gerek ekipman gerek araç ve personel eksikliği konusunda bundan sonra daha farklı bir yol izleyeceğiz. İnşallah bir alım yapıtlığımızda önceliği biz itfaiye mezunu arkadaşlarımıza vermeyi düşünüyoruz. Farklı bir anlayış değişikliği olsun istiyoruz. Üniversiteden mezun olan itfaiyecilik öğrencilerinin arazideki pratik eğitimleri noktasında da üzerimize düşen ne varsa yardımcı olacağız. Alım yapacağımız zaman diğer tüm kurumlarımızda olduğu gibi duyuru yapacağız. Ama burada önceliği itfaiye bölümü mezunlarına vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Mehmet Kasım Gülpınar ve protokol üyeleri daha sonra itfaiye personelleri tarafından tertip edilen sergiyi gezdi.

 

 

 

 

Şanlıurfa’da itfaiye bölümü mezunlarını sevindirecek haber

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.